INFORMASJONSFORVALTNING

Hva er en informasjonspilot?

Informasjonspilotenes spalte AKSESS nr. 1 - 2022

Publisert Sist oppdatert

Nettverk av informasjonspiloter ble grunnlagt i 2019 av en gjeng som gjerne ville dele erfaringer og lære av andre som er opptatt av at informasjon er en ressurs for virksomhetene. Vi ønsker å lage et nettverk av alle som synes I-en i IT er noe av det mest spennende som finnes. Ettersom informasjonsmengden i og utenfor en virksomhet vokser og vokser år for år, ser vi for oss at dette informasjonskaoset er et univers der vi navigerer med ulike teknikker. Derfor kaller vi oss piloter.

I 2022 har vi hatt særlig fokus på digitalt avfall og sammenhengen mellom informasjonsforvaltning og bærekraft, hvordan vi kan måle og forbedre informasjonsforvaltning og hva maskinlæring og kunstig intelligens har å si for dataforvaltning og arkiv.

Kristine Brorson

Informasjonspiloter har ofte navn som dokumentasjonsforvalter, IT-ansatt, data scientist, prosjektleder, personvernombud, dokumentkontroller, konsulent, sikkerhetsleder, arkivar, forsker, leverandør av informasjonssystem, bibliotekar. Vi tenker at vi har noe felles uavhengig av våre fagområder.

Pilotnettverk

Det har vært viktig for oss å fokusere på at vi er et nettverk. Vi vil gjerne at alle bidrar med sin erfaring, og vi vil gjerne at man knytter bånd til andre informasjonspiloter, slik at man ikke føler man flyr alene. Ettersom vi ønsker aktiv deltakelse, har vi valgt å ikke strømme møtene våre. Isteden har vi valgt å ha morgenmøter som fysiske seminar i Oslo hvor fagpersoner deler sin erfaring og vi snakker over en kaffekopp. Vi har også digitale kollokvier som vi kaller Informasjonspilotene diskuterer, hvor vi møtes en knapp time på Teams og diskuterer et aktuelt team i mindre grupper etter en kort innledning. Og vi har halvårlige rene sosiale treff hvor man kan ta et glass, eller som vi kaller det – fly, med andre informasjonspiloter rett etter jobb.

Spennende artikler

Da nettverket allerede raskt etter oppstarten havnet på hjemmekontor og vi ikke kunne ha morgenmøter, satset vi istedenfor å bygge opp vår hjemmeside med små og store artikler om tema vi brenner for.

Redaksjonen har vært flink til å finne informasjonspiloter som vil dele kunnskap og erfaring – også her har det vært viktig å bygge et bredt nettverk. Derfor er vi veldig stolte over samlingen med innlegg som man finner på hjemmesiden vår, og som vokser kvartal for kvartal: informasjonspilotene.no/innlegg

Fly videre med oss

I denne spalten ønsker vi å dele de temaene vi til enhver tid er opptatt av. I 2022 har vi hatt særlig fokus på digitalt avfall og sammenhengen mellom informasjonsforvaltning og bærekraft, hvordan vi kan måle og forbedre informasjonsforvaltning, og hva maskinlæring og kunstig intelligens har å si for dataforvaltning og arkiv. Men vi brenner for mye annet også og gleder oss til 2023.

Hvis dere er interessert i å følge oss utenfor spalten her i AKSESS, kan dere finne oss som Informasjonspilotene på Facebook, LinkedIn, Instagram og melde dere på e-postlisten vår fra hjemmesiden Informasjonpilotene.no.

Nettverk av informasjonspiloter

Powered by Labrador CMS