FOTBALLARKIV

Jerv i kamp mot Moss på Levermyr 15. juli 1978, PA-2414 Tiden, fotosamling 1970-1982, Jerv, KUBENs samlinger.

Fotballarkiv reddet 

KUBEN i Arendal har fått inn arkivet til fotballklubben Jerv fra Grimstad. Med det er hundre års fotballhistorie sikret.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken markerte en betydningsfull milepæl for fotballhistorien i Grimstad da arkivarer fra KUBEN mottok FK Jerv sitt verdifulle arkiv for bevaring. Initiativet ble tatt av Eirik Berntsen styremedlem i Jerv, som etter en henvendelse til KUBEN tidligere i høst har sikret at klubbens historiske dokumenter nå blir ivaretatt på en forsvarlig måte.

Arkivet, som består av styreprotokoller, utklippsbøker og andre arkivalier som dokumenterer FK Jervs rike historie, vil gjennomgå en grundig organisering og registrering før det gjøres tilgjengelig for allmennheten på KUBENs lesesal.

-Vi er veldig glade for at FK Jerv tok kontakt med oss. Det er et betydningsfullt idrettsarkiv å ta vare på, da fotballklubben har spilt en fremtredende rolle i lokalsamfunnet og Aust-Agders fotballhistorie i over 100 år, sier  Lise Råna, arkivar ved Aust-Agder museum og arkiv. 

FK Jervs arkiv er pakket ned og skal kjøres til KUBEN. Fra venstre ser vi styremedlem i FK Jerv, Eirik Berntsen, arkivar Anne Gaaserud og arkivar Hanne Birkeland.

Fotballklubben Jerv

FK Jerv ble stiftet i Grimstad 5. august 1921 under navnet Vestergatens FK. I 1923 fikk den sitt nåværende navn. Jerv spilte kampene sine flere steder i Grimstad før de i 1954 tok i bruk Levermyr stadion som kamparena. Stadion heter idag J.J. Ugland Stadion Levermyr.

Jerv spiller i gule trøyer, blå bukser og gule strømper og har siden 1945 aldri vært lavere enn nivå 4 i norsk fotball. I perioden 1972-1998 hadde klubben et eget program for kvinner under navnet Amazon. I 1998 fortsatte kvinnefotballen i egen klubb.

I 2022 spilte Jerv i eliteserien. Denne sesongen spiller klubben i 2. divisjon. FK Jerv trenes i dag av den tidligere landslagsspilleren Lars Bohinen.

Les mer om KUBEN Arendal her

Powered by Labrador CMS