TEGNESERIE

ARKIVAREN IVAR:

Møt Ivar - og skaperen Flu Hartberg

Vår egen tegneserie-figur heter naturligvis Ivar.

Publisert Sist oppdatert

-Fortell oss litt om Ivar. Hvordan dukket han opp, og hva vet du foreløpig om ham?

Flu Hartberg

Flu Hartberg (f. 1979) er illustratør og tegneserieskaper fra Oslo. Han står bak en rekke tegneserie- og barnebokutgivelser, og mange vil huske stripen «Fagprat» fra Dagbladet (2007–2020). Han gjør også illustrasjonsoppdrag, animasjon og film og holder kurs og foredrag. Denne høsten er han aktuell med tegneserieromanen «Jammerdalen» fra No Comprendo Press.

www.fluhartberg.com

Ivar dukket opp i det samme jeg tenkte på ordet arkIVAR, og da dukket også karakteren opp i mitt indre. For en som fikk Lg i orden og oppførsel på ungdomsskolen, vil alltid ryddige arkivarer være noe eksotisk. Jeg tenker at Ivar har stålkontroll på hyller og arkiv, men kanskje ikke alltid på det personlige plan. Vi får se! Og så er jeg spent på om han har klart å henge med i tiden og det digitale skiftet.

-Hva er ditt eget forhold til arkiv?

TEGNESERIESKAPEREN: Flu Hartberg.

Mitt eget arkivsystem er under enhver kritikk. Jeg kunne virkelig trengt profesjonell hjelp til å arkivere både mine analoge og mine digitale filer. Jeg tegner alt på godt gammeldags papir og har det sortert etter type jobb, men når noen f.eks. har lyst til å kjøpe en original vitsetegning av meg, må jeg lete gjennom tusenvis av striper for å finne den rette. Her kunne jeg trengt metadata! Digitalt har jeg litt bedre system, og gudskjelov er det som regel mulig å søke seg fram til riktig tegning. Så fremt jeg ikke har gitt den et helt absurd navn.

Powered by Labrador CMS